Fotometria 
 

       Aquesta eina ens permetrà realitzar fotometria . d'estels variables, supernoves etc. D'una manera ràpida i fàcil.
Particularment les mesures fotomètriques, que es basen en un sol estel de referència no són massa del meu grat 
Serà imprescindible usar una bona carta fotomètrica, i confiar que l'estel triat aquesta ben catalogada.
(contra el que pugui semblar , els errors de magnitud als catàlegs són massa freqüents.
Cliquem Analyze -Photometry per accedir al menú de fotometria.
 
 

Per realitzar fotometria d'una variable o supernova com en aquest cas , necessitarem prèviament una carta que contingui les magnituds estel·lars fotomètriques per als filtres V i R d'algunes dels estels del camp on es troba la variable a mesurar.
Triarem les magnituds que es corresponguin amb el filtre fotomètric que estiguem emprant . Guardarem especial atenció en no saturar els  estels ni variables en les quals hàgim de realitzar els mesuraments fotomètrics.
 

 
 
Hem de triar les corones de mesurament conforme el *seeing que tinguem , *tipicamente unes tres vegades el valor *FWHM dels estels de la imatge.
fem clic damunt de la imatge amb el botó dret i ajustem Set *Aperture *Radius, Set *Gap *Width, i Set *Annulus *Thickness 
 
 
Busquem un estel de la nostra imatge, que es correspongui amb una de la carta, per la qual coneguem la seva magnitud, en aquest exemple hem agafat un estel de *mag 14.7 en R i posem a mà aquest valor dins de la finestra *Information en *Magnitude . Marquem el botó *Extract *from *image , i col·loquem el punter damunt de l'estel de la qual coneixem el seu *mag , clicant damunt d'ella : En aquest moment prenent aquest estel com a referència podrem fer mesuraments de la resta dels estels del camp. 

ULL La finestra Information ha d'estar en Mode Aperture
 
 
Ens posem damunt de l'objecte a mesurar , en aquest cas una supernova i llegim en la finestra *Information en *Magnitude el valor 16.042 que correspon a la seva magnitud amb filtre R. 
 
 

Fotometria diferencial. Corbes de llum

Aquesta eina ens permetrà realitzar corbes de llum fotomètriques, d'estels variables, trànsits d'exoplanetes etc.
Cliquem *Analyze -*Photometry per accedir al menú de fotometria.
 

Obrim prèviament les imatges de les quals volem obtenir una corba de llum fotomètrica. En aquest cas unes 300 imatges de l'estel Tres-1 just quan per davant seu transita , l'exoplaneta tres-1b , la qual cosa provoca un declivi en la corba de llum d'unes 26 mil·lèsimes de magnitud.
Sobre la imatge que no apareix cridada *Photometry marquem amb el punter sobre l'estel que volem analitzar el seu comportament fotomètric *selecionando *New *Object (*Obj1) , després seleccionarem un estel de referència en la imatge, triant prèviament  *New *Reference *Star (*Ref1)  en el menú *Mouse clic *tags as:. Després cliquem sobre *View *Plot 

 
Ens apareix una corba de llum on s'aprecia clarament el declivi provocat pel trànsit de l'exoplaneta en passar per davant del disc estel·lar
 
 .

Clicant en *Plot *settings podrem personalitzar la corba triant colors , creuis cercles triangles *ect.
Clicant en *Save Data podrem guardar les corbes i la informació fotomètrica que d'elles es deriva.
 

Llevant Auto dels valors  Time axis i Magnitude podrem ajustar la corba a voluntat.