TRACK-STACK

    Aquesta opció ens permetrà capturar objectes que per la seva extrema feblesa no apareixen en una única presa CCD .

En aquesta imatge de 3 minuts hauríem de tenir el cometa C/2003 U2 encara que a causa de la seva elevada magnitud,no som capaces de distingir-lo del fons de cel. Tampoc podem fer una presa de major durada, perquè el cometa, en aquest cas apareixeria mogut a causa del seu moviment propi, i no podríem realitzar una astrometria fiable.

Per a solucionar aquest problema, és possible sumar diverses imatges de breu exposició , amb el mètode Track Stack, amb l'excepció que el programa tindrà en compte el moviment propi del cometa i desplacés les imatges de manera que se sumin sobre la posició del cometa.

   Per a carregar les diverses imatges clicarem sobre la icona blava stack images
 

   
En el menú corresponent, seleccionarem totes les imatges que desitgem sumar

     Ara col·locarem el nom del cometa, perquè el programa pugui desplaçar les imatges de forma oportuna (hem de tenir els paràmetres orbitals actualitzats) .

    Si és un objecte nou, però coneixem el seu moviment (Speed) i angle (P.A.) podrem posar aquests valors manualment .(molt útil per a poder confirmes Neos del NEOCP)



 

   Després de carregar-se les imatges ens apareix una imatge resultant



 

     Ara clicarem sobre el cometa i procedirem com si d'una imatge normal es tractés

   En la línia de format MPC resultant, el temps mitjà d'exposició és just el temps mig total des que es va realitzar la primera exposició, fins que va concloure l'última, sent aquest procediment totalment correcte.